Apotheek Polet staat voor: 

  • Uitgebreid, correct en persoonlijk advies
  • Ruim aanbod aan geneesmiddelen, verzorgingsproducten en (sport)voedingssupplementen voor u, maar ook voor uw huisdieren
  • Alle types babyvoeding, huidverzorging en toebehoren voor de allerkleinsten

Productenaanbod

De apotheek beschikt over een ruime voorraad aan voorschriftplichtige en vrij te verkrijgen geneesmiddelen. Bovendien worden we vier keer per dag beleverd door onze groothandel, waardoor ook niet voorradige producten snel beschikbaar zijn. Een correct gebruik van geneesmiddelen is essentieel voor een goede werking ervan. Daarom schenken we de nodige aandacht om u voldoende te informeren bij de opstart van nieuwe medicatie of geven u extra tips voor een goed gebruik.

Indien u dat wenst, kunt u uw bestelling op voorhand reserveren en staat alles klaar bij uw komst. U kan ook gebruik maken van een nieuwe app voor het beveiligd verzenden van uw bestelling of voorschrift. Klik hier voor meer info of het downloaden van de app.


Verzorging

Uw huid wordt steeds blootgesteld aan allerlei factoren van buitenaf zoals UV-stralen, stof, make-up,... die de huid kunnen beschadigen en verdient daarom de nodige aandacht. Bij een gevoelige huid of een onderliggende huidaandoening is de keuze van het juiste verzorgingsproduct nog meer van belang. Daarom staan wij u graag bij om het juiste reinigings- of verzorgingsproduct te kiezen voor uw huidtype.

Ons gamma beschikt over een uitgebreide keuze aan hypoallergene verzorgingsproducten zonder bewaarmiddelen voor een optimaal resultaat. U vindt hier de gamma's van Louis Widmer, Uriage, Avène, Lierac, La Roche Posay, Eucerin, Dermalex, ... 


Les Couleurs De Noir is een make-up lijn speciaal aangepast aan de gevoelige huid. Het gamma is ontwikkeld vanuit een nieuw en revolutionair principe: een blacklist met ingrediënten die allergieën of irritaties kunnen veroorzaken wordt uit de producten geweerd  zodat iedereen ze probleemloos kan gebruiken. Alle producten zijn dermatologisch getest en bevatten actieve ingrediënten die de huid extra hydrateren, voeden of beschermen. Les Couleurs De Noir zorgt voor een stralende en gezonde huid! 


De juiste flesvoeding vinden, kan soms een zoektocht zijn, zij het van bij de geboorte of bij de overstap na de borstvoeding. Wij helpen je graag met het kiezen van de geschikte babyvoeding die verteringsprobleempjes, (koemelk)allergieën of andere aanpassingsmoeilijkheden aanpakken. Ook voor andere ongemakken als luiereczeem, darmkrampjes,... kunt u bij ons terecht voor advies. Daarbij hoort ook het kiezen van de juiste melkfles en bijbehorende spenen. Zowel Difrax als Avent zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van melkflessen die door hun vorm voorkomen dat de baby tijdens het drinken teveel lucht meehapt wat vaak de oorzaak van krampjes is.

De babyhuid is bijzonder gevoelig omdat het afweersysteem ervan nog niet volledig is opgebouwd en raakt daarom gemakkelijker geïrriteerd of geïnfecteerd. Het is dan ook zeer belangrijk om aangepaste producten te gebruiken om de huid van uw kindje optimaal te verzorgen. Voor de allerkleinsten kan dit met de babygamma's van Mustela en Galenco BB omdat ze geen bewaarmiddelen of parfum bevatten.


In vele gevallen, kan voor kleinere kwaaltjes of ongemakken een oplossing gevonden worden in de orthomoleculaire geneeskunde. Een verstoorde spijsvertering, een laag energiepeil, verminderde weerstand,... kunnen ontstaan door tekorten aan noodzakelijke voedingsstoffen in ons lichaam in combinatie met stress, onvoldoende beweging,... Deba Pharma, een firma uit Wevelgem, ontwikkelt en produceert hoogwaardige voedingssupplementen en phytotherapeutische producten die u kunnen helpen uw lichaamsevenwicht terug te vinden.

De verschillende aspecten van het sporten - Kracht, Energie, Prestatie, Uithouding, Recuperatie - vereisen een specifieke aanpak. Daarom ontwikkelde Deba Pharma een uitgebreid gamma aan sportvoedingsupplementen waardoor elke sporter, professioneel of recreatief, meer spierkracht kan opbouwen, de uithouding kan verbeteren en een snellere recuperatie kan bekomen na een inspanning. 


Ook uw huisdieren hebben de juiste verzorging nodig. Het vermijden of bestrijden van vlooien, luizen en teken, ontworming, tand-, oog- en oorhygiëne zijn slechts enkele voorbeelden om uw huisdier fit en gezond te houden. Daarnaast kunt ook met uw diergeneeskundige voorschriften bij ons terecht.


 

Adviesverlening

De belangrijkste taak van een apotheker blijft uiteraard correct advies en tips geven bij uw medicatie zodat een optimaal resultaat van uw behandeling bekomen wordt. Heeft u vragen of onzekerheden bij het gebruik van een bepaald geneesmiddel? Aarzel dan niet om vragen te stellen bij uw bezoek of indien u dit liever niet publiek doet, kan u ook contact opnemen voor een privégesprek om uw medicatie wat grondiger te bekijken en uw eventuele vragen te beantwoorden.

Neemt u veel medicatie of gebeurt het dat u soms eens een geneesmiddel niet inneemt omdat u er geen tijd voor neemt, u er het nut niet van inziet, de verschillende doseringen niet kunt onthouden,... ? Dan kan een individuele medicatiebegeleiding een oplossing zijn voor u! We stellen voor u een medicatieschema op met een overzicht van alle medicatie die u neemt met de juiste innamemomenten, waarvoor ze dienen en eventueel bijkomende informatie. Dit kan u helpen uw geneesmiddelen correcter in te nemen wat toch essentieel is om tot een succesvolle behandeling te komen. Vraag gerust om meer info in de apotheek!

Bent u minder goed te been en is het voor u moeilijk naar de apotheek te komen? Contacteer ons en we bekijken wat we voor u kunnen doen!

Op deze site is bij "Nuttige info" ook een filmpje te zien over Vitalink, een nieuw platform dat wordt gebruikt om het medicatieschema uit te wisselen tussen huisarts, apotheker en eventueel de thuisverpleegster. Zo beschikken alle zorgverleners bij een medicatiewijziging over de juiste gegevens en kan zo nodig bijgestuurd worden om interacties of dubbelmedicatie te voorkomen. Indien u zich hiervoor interesseert, vraag gerust om info in de apotheek of bij uw huisarts!

Huisbereidingen

Om u nog beter te kunnen helpen, hebben we een aantal formules uitgewerkt in zogenoemde huisbereidingen. Deze hebben een samenstelling die niet als specialiteit verkrijgbaar zijn. Het zijn aangepaste formules die een goed effect hebben bij bepaalde kleine aandoeningen. Het aanbod bestaat uit een anti-aftengel, een kalmerende creme, een mondspoelmiddel met licht anesthetische werking en inhalatiedruppels om de luchtwegen vrij te maken.

Thuiszorg

We hebben een erkenningsnummer voor kleine bandagisterie, waardoor u bij ons terecht kan voor uw incontinentie- en stomamateriaal op doktersvoorschrift. Daarnaast kunt u ook bij ons krukken, een rolstoel, een aerosoltoestel voor inhalatietherapie, een afkolfapparaat voor moedermelk enz... huren.

Bandages en steunkousen

Heeft u last van een spierverrekking of een tenniselleboog of wenst u bijvoorbeeld meer steun tijdens het sporten? Dan kunnen de bandages van Bota en Sloan Sport u zeker helpen voor het ondersteunen van uw hand, pols, elleboog, rug, knie of enkel. Daarnaast bieden we ook de Relax en Botalux steunkousen aan voor het voorkomen van spataderen of veneuze insufficiëntie. Ook bij langdurig neerzitten (vb. in de auto of het vliegtuig) kunnen deze kousen soelaas bieden.

Samenstellen huis- en reisapotheek

Wilt u uw huisapotheek eens updaten of gaat u op reis en wilt u aangepast advies voor de bestemming waar u naartoe gaat? Wij kunnen u hierbij helpen zodat u de juiste wondverzorging in huis heeft bij een ongevalletje of zodat u gewapend bent tegen typische kwaaltjes op vakantie. Hou er rekening mee dat wanneer u een exotische bestemming kiest waar u inentingen of malariapreventie voor nodig heeft, deze misschien niet altijd voorradig zijn in de apotheek. Kom dus zeker op tijd zodat u niets te kort komt.